Kindercoaching

Kinderen zijn de mooiste pure wezens die er zijn. Kinderen die anders zijn, zijn meestal extra gevoelig en bijzonder. Ze pakken vaak meer prikkels op van hun omgeving. (Nieuwetijdskinderen, Hoog Sensitieve kinderen, kinderen met een beperking). Kinderen komen puur en zuiver op de wereld. Daarna worden ze verder gevormd door de omgeving waar ze opgroeien. Het kan gebeuren dat ze door alle invloeden ver bij zichzelf vandaan raken en de pure kern waar ze mee op de wereld kwamen verliezen of zich die niet meer kunnen herinneren. Het proces van aanpassen en veranderen is begonnen.

Kinderen zijn heel gevoelig. Ze hebben de neiging zich aan te passen aan de ander om die ander te helpen, om maar geen ruzie of verdriet bij de ander te zien. Dit kan op lange termijn problemen geven. Op korte termijn kan je merken dat het kind zich dan bijvoorbeeld anders gaat gedragen, stiller word of juist veel over gaat nemen. Kinderen willen gezien en begrepen worden. Ze zijn daarin afhankelijk van de ander. Het is belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn. Geef ze de ruimte om hun persoonlijkheid, hun passies en kwaliteiten te ontwikkelen. Wij zouden zoveel kunnen leren en zoveel meer moois kunnen zien als we met alle liefde en openheid naar kinderen zouden kijken.


Contact
Wanneer kindercoaching?

Jonge kinderen staan nog erg open en zijn meer toegankelijk dan wanneer we ouder zijn en al langer vastzitten in patronen en trauma's. Hoe eerder je met een kind en de omgeving aan het werk kan, des te meer kans op succes voor het kind en de omgeving.

Als je vragen hebt, ziet en merkt dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Als er situaties zijn ontstaan met je kind en je weet niet hoe je verder moet dan kan ik kijken hoe daarbij te helpen.

Maak een afspraak

Hoe werk ik

Bij kindercoaching werk ik met het kind en de omgeving. Het kind staat centraal en is de kern. Het kind mag er zijn en gezien worden. Ik werk door naar het kind te kijken en ermee te communiceren. Spelmateriaal, teken materiaal en ondersteunde methoden als onder andere familie opstellingen ondersteunen mijn werk.

Inzicht krijgen in wat er aan de hand is, waar het kind blokkeert, zich niet begrepen voelt of vastloopt alleen of met de omgeving is het eerste doel. Daarna is zorg om het kind te helpen verder te kunnen met zichzelf en de omgeving. Weten dat het gehoord en gezien wordt.

Helaas te vaak kijken we onbewust om het het kind heen en word het kind niet genoeg gezien en gehoord. Het kind moet zich maar al te vaak aanpassen aan de omgeving. Naar mijn visie zouden we vanuit het individu moeten zoeken naar een manier hoe omgeving en individu weer kunnen matchen. Waar dit niet goed lukt is het goed te kijken hoe dit gecreëerd kan worden.

Maak een afspraak

Virginia Papjes

Ik ben moeder van drie kinderen, twee geboren, eentje ongeboren. Vrouw, vriendin, werker en eeuwige student. Leren is als ademhalen voor mij. Ik zuig kennis op en integreer het.

Over Virginia Papjes